בחודשים האחרונים המשכנו במגוון פעילויות. לראשונה מאז הוקם אפיק באקדמיה התקיימו בחירות לוועד המנהל. חברות הוועד החדש (שראיון איתן תוכלו לקרוא בהמשך הניוזלטר), נכנסו לתפקיד במרץ והתלהבות והחלו בתהליך של למידה, גיבוש אסטרטגיה ותוכנית פעולה.
בסוף חודש אוקטובר קיימנו את הכנס השנתי של אפיק. הכנס היה מרגש, במיוחד לאור העובדה כי בשנה שעברה לא התקיים הכנס השנתי, בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר, וקיומו השנה אפשר לחברות הפורום מכלל האוניברסיטאות לשוב ולהיפגש. את הכנס, שכותרתו היתה "ממשבר לצמיחה", הובילו פרופ' לי קורן מבר אילן, פרופ' ציפי הורוביץ-קראוס מהטכניון, פרופ' נעמה כהן-הנגבי מאוניברסיטת ת"א, ופרופ' עפרה עמיר מהטכניון, והוא כלל מגוון הרצאות ודיונים מרתקים שאותם הובילו חוקרות מובילות.
במהלך החודשים האחרונים השקנו את תוכנית הכימאיות שלנו, בה משתתפות 17 דוקטורנטיות לכימיה מכל האוניברסיטאות. התוכנית, שנועדה לייצר רשת מצוינות עבור סטודנטיות לתואר שלישי בכימיה, היא פרי יוזמתן של פרופ' דניאלה גולדפרב ממכון וייצמן, פרופ' יעל רויכמן מאוניברסיטת ת"א וד"ר רעיה סורקין מאוניברסיטת ת"א. את מפגשי התוכנית ינחו ד"ר אפרת כהן-טואטי וחוקרות מובילות. במפגש הראשון של התוכנית התארחה פרופ' מיכל שרון, יו"רית הוועד המנהל של אפיק, וביוכימאית בעצמה, שסיפרה על הקריירה שלה ונתנה טיפים לדוקטורנטיות.
בנוסף, קיימנו בסוף חודש דצמבר מפגש נוסף במסגרת Journal club שבו התארחה פרופ' איילת הראל מהמחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן-גוריון. איילת, החוקרת בין השאר את התחומים של שירות נשים בכוחות הביטחון ומגדר ופוליטיקה, דיברה על מאמרה – " Anything you can do [I can do better]: Exploring women’s agency and gendered protection in state militaries". בנוסף, הציגה איילת את הדו"ח המטלטל שכתבה יחד עם השופטת בדימוס סביונה רוטלוי, ופרופ' שיר דפנה-תקוע, שתיעד את פעילות החיילות בחמ"לים קדמיים בגזרת עזה, בעקבות אירועי אוקטובר 2023.
ומה הלאה? בחודשים הקרובים ייפתח מחזור נוסף של תוכנית "עושות מנהיגות", מחזור שלישי של התוכנית לדוקטורנטיות מהחברה הערבית " طريقُكِ الأكاديميّة דרכך האקדמית", נקיים סדנת נטוורקינג בהובלת פרופ' דנית עין גר ויתקיימו מפגשים נוספים של תוכנית הכימאיות.
Comentários