
אפיק בשטח
חולמו"ת פותחות סבב פעילות חדש
23 חוקרות, חברות הפורום מכל האוניברסיטאות ומוסדות אקדמיים אחרים, הגיעו ליום של השראה ועשייה באוניברסיטת תל אביב, ובמהלכו גיבשו יחד רשימה של פרויקטים ואתגרים עליהם יעבדו צוותי עבודה שונים במהלך השנה הקרובה. בין הפרויקטים, שמטרתם קידום שוויון מגדרי באקדמיה, נכלל פרויקט ליצירת המלצות כיצד להגיע לייצוג שוויוני בכנסים אקדמיים, פרויקט מנטוריות אקדמיות בין-מוסדי ועוד.

מפגש נוסף של תוכנית הכימאיות עסק בתקשורת בין-אישית, סגנונות תקשורת וניהול שיחות קשות
תוכנית הכימאיות של אפיק באקדמיה קיימה מפגש נוסף, שלישי במספר, באוניברסיטת בן גוריון שבנגב. את המפגש אירחה פרופ' יפעת מילר, יועצת הדיקן להוגנות מגדרית בפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטה, והנחתה אותו ד"ר אפרת כהן-טואטי. המפגש נפתח בברכות של פרופ' יעל השילוני דולב יועצת הנשיא להוגנות מגדרית באוניברסיטת בן גוריון, ושל פרופ' מילר.

מפגש שני לתוכנית הכימאיות
בתחילת חודש ינואר התקיים מפגש שני של תוכנית הכימאיות של אפיק באקדמיה באוניברסיטה העברית. התוכנית, שאת מפגשיה מנחות ד"ר אפרת כהן-טואטי וחוקרות מובילות, נועדה לייצר רשת מצוינות עבור סטודנטיות לתואר שלישי בכימיה, ונוטלות בה חלק דוקטורנטיות מכל האוניברסיטאות.
המפגש, שאירחה פרופ' לירז חי מהאוניברסיטה העברית, עסק בחיפוש פוסט-דוקטורט ולימודי פוסט-דוקטורט.

תוכנית הכימאיות של אפיק באקדמיה יצאה לדרך
התוכנית, שתכלול 6 מפגשים, בהנחייתה של ד"ר אפרת כהן-טואטי, נועדה לייצר רשת מצוינות עבור סטודנטיות לתואר שלישי בכימיה, ונוטלות בה חלק דוקטורנטיות מכל האוניברסיטאות.
התוכנית תכלול סדנאות לפיתוח מיומנויות רכות בהנחיית מומחים ומומחיות אורחים, הרצאות מעוררות השראה של חוקרות מצליחות בתחום הכימיה ועוד.

פורום חולמו"ת קיים מפגש We work
במפגש הוצגו קבוצות העבודה השונות הפועלות במסגרת פורום חולמו"ת, הפועל לקדם עשייה יוצרת שינוי במסגרת אפיק באקדמיה. המפגש כלל דיון וסיעור מוחות על הדרכים לקידום התחומים השונים בהם פ ועלות הקבוצות, ובהמשך התקיימו דיונים במסגרת צוותי עבודה. למפגש הצטרף פרופ' נועם אליעז, דיקן הפקולטה להנדסה בתל אביב.

45 חוקרות השתתפו בסדנה בנושא הגשת בקשות למענקים של פורום חולמו"ת
את הסדנה יזם פורום חולמו"ת במטרה לספק כלים וידע בעל ערך לחוקרות בשלבי טרום הקביעות בתהליכי הגשת בקשות למענקים מה-ISF.
הסדנה כללה סקירה של פרופ' בינה קליסקי, מאוניברסיטת בר אילן, על מבנה הקרן הלאומית למדע ומסלולי התמיכה בה, ואחר כך התקיים פאנל עם ראשי התחומים בקרן בעבר ובהווה, פרופ' שולה מיכאלי, מאוניברסיטת בר אילן ופרופ' נח לוין אפשטיין מאוניברסיטת תל אביב ובהשתתפות פרופ' יורם דגן מאוניברסיטת תל אביב, פרופ' לפיזיקה ובעל ניסיון רב בתוכניות הקרן.

תוכנית "עושות מנהיגות" מסכמת שנה
תוכנית "עושות מנהיגות" של אפיק באקדמיה סיכמה שנה של פעילות ענפה בריטריט מסכם בן יומיים. המשתתפות בתוכנית, אותה יזם והוביל אפיק באקדמיה, החליטו להמשיך להיפגש ולעבוד כקבוצה, גם לאחר תום התוכנית.

התוכנית " طريقُكِ الأكاديميّة דרכך האקדמית" קיימה מפגש בנושא מלגות לפוסט-דוקטורט ומחקרים תחרותיים
מפגש נוסף של התוכנית " طريقُكِ الأكاديميّة דרכך האקדמית" שהתקיים באחרונה עסק במלגות לפוסט-דוקטורט ומחקרים תחרותיים. את המפגש הנחה פרופ' אמל ג'מאל מאוניברסיטת תל אביב, המשמש כחבר בוועדת הקרן הלאומית למדע (ISF). פרופ' ג'מאל שיתף טיפים חשובים מניסיונו האישי, ובמפגש דנו באופן ומועדי ההגשה למלגות פוסט-דוקטורט, ניהול רשת קשרים (נטוורקינג) אפקטיבית עם מנחים וחוקרים באותו תחום, וכיצד ניגשים למחקרים תחרותיים. המשתתפות שיתפו בסוגיות הנוגעות לשילוב משפחה וילדים בתהליך היציאה לפוסט-דוקטורט בחו"ל, ניהול הקשר עם המנחה ועוד.

"משב רוח מרענן": הסתיים המחזור השני של סדנת אמצע קריירה
מחזור השני של סדנת אמצע קריירה הסתיים בהצלחה, עם תגובות חיוביות רבות מצד המשתתפות. הסדנה הידידותית והאינטראקטיבית, אותה יזם אפיק באקדמיה, התקיימה במכון ויצמן למדע והשתתפו בה 15 חברות סגל בכיר באמצע הקריירה, חברות אפיק באקדמיה, מכל אוניברסיטאות המחקר בארץ בכל תחומי הידע.

התכנית " طريقُكِ الأكاديميّة דרכך האקדמית" קיימה מפ גש בנושא פרסום מאמרים
המפגש כלל סדנה בהנחיית סועאד דיאב שהתמקדה באתגרים הייחודיים בהם נתקלות סטודנטיות, במיוחד נשים ערביות, בתחום הפרסום האקדמי והקריירה העצמאית. כמו כן כלל המפגש הרצאה של פרופ' דינה פריאלניק, במסגרתה היא שיתפה מניסיונה, נתנה טיפים להשלמת הדוקטורט בהצלחה, טיפוח יחסים טובים עם המנחה ואף דיברה על חשיבות הנטוורקינג.

סדנה מיוחדת של פורום חולמו"ת עסקה באתגרי הנטוורקינג
בסדנה השתתפו 16 חוקרות מכל האוניברסיטאות, בשלבים שונים של הקריירה שלהן. את הסדנה יזם פורום חולמו"ת, הפועל לקדם עשייה יוצרת שינוי במסגרת אפיק באקדמיה, והובילה אותה פרופ' דנית עין גר, מהפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב.

מדברות על שוויון מגדרי באקדמיה - גם בבית שגרירת קנדה בישראל
לרגל יום האישה הבינלאומי התקיים בבית שגרירת קנדה בישראל, ליסה סטדלבאואר, אירוע מיוחד שכלל הרצאות בנושאים של שוויון מגדרי, גיוון ורב-תרבותיות. את האירוע יזמו פרופ' נויה רימלט ופרופ' שולמית אלמוג, מנהלות שותפות של הפורום למשפט, מגדר ומדיניות חברתית, הפקולטה למשפטים אוניברסיטת חיפה. פרופ' אלמוג משמשת גם כיועצת לנשיא אוניברסיטת חיפה לענייני הוגנות מגדרית.
באירוע השתתפו נשים המובילות את קידום השוויון המגדרי, ביניהן גם פרופ' רחל ארהרד, חברת הוועד המנהל של אפיק באקדמיה, שאף הציגה בפני השגרירה את פעילות אפיק.

חולמו"ת ביחד: הפורום נפגש להצגת תוצרים ותוכניות לעתיד
במפגש של פורום חולמו"ת, שהתקיים במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט באוניברסיטת ת"א בסוף מרץ, השתתפו 35 חוקרות, ולקחו בו חלק פרופ' דניאלה גולדפרב, יו"רית אפיק, ופרופ' רחל ארהרד, חברת הוועד המנהל של אפיק וממובילות הפורום.
מטרות המפגש היו חיזוק חולמו"ת כפורום העוסק בפעילות ומיזמים שמטרתם קידום הוגנות מגדרית באוניברסיטאות והצגת תוצרי קבוצות העבודה השונות הפועלות במסגרתו. כמו כן נערכה במסגרת המפגש חשיבה משותפת במסגרת הקבוצות כיצד לקדם את המטרות של כל אחת מהן, והוצגו כיווני פעולה להמשך הפעילות ב-2024. המפגש אף כלל שיח אישי עם שופטת בית המשפט העליון בדימוס ענת ברון.

מפגש נוסף של תוכנית "עושות מנהיגות" שהתקיים באחרונה עסק במנהיגות וניהול קונפליקטים
את המפגש, שהתקיים בסוף חודש מרץ באוניברסיטת חיפה, אירחה פרופ' שירה זלבר שגיא.
החוקרות החברות בתוכנית עסקו בחקר משותף של קונפליקטים בעולם העבודה, בחנו את ההזדמנות והאיום המגולמים בהם, והושם דגש על ניהול קונפליקטים כחלק מבניית מערכות יחסים משמעותיות בארגון. לחוקרות ניתנה הזדמנות לבחון את הסגנון הייחודי של כל אחת ואחת בנושא, ללמוד על דרכים שונות של ניהול קונפליקטים וכיצד לנהל את העצמי ואת אחרים בתוך מציאות מורכבת רוויה בקונפליקטים, במיוחד בתקופה הנוכחית ואל מול מטרת התוכנית של פיתוח מנהיגות בדרגים גבוהים.
"עושות מנהיגות" היא תכנית לפיתוח מנהיגות של חוקרות בכירות ובניית רשת מנהיגות מכלל האוניברסיטאות, והיא חלק ממגוון הפעילויות של אפיק באקדמיה. את התוכנית מובילה ד"ר סמדר פורת, פסיכולוגית ארגונית המתמחה בפיתוח מנהיגות של אינדיבידואלים, צוותים וקהילות.

סקר אפיק באקדמיה והאקדמיה הצעירה בחן את השפעות המלחמה על חוקרות וחוקרים
הסקר, שנערך בדצמבר 2023, נועד לאתר ולהצביע על האתגרים עמם מתמודדים חברות וחברי הסגל האקדמי הבכיר בימי המלחמה. מהסקר, שבו השתתפו 1,015 חברות וחברי סגל מכול האוניברסיטאות ומכול תחומי הדעת עלו פערים מגדריים מובהקים בדיווחי הפגיעה: תחושת הפגיעה הרגשית, הפגיעה בחיי היומיום והפגיעה הכלכלית הייתה גבוהה יותר בקרב חוקרות מאשר בקרב חוקרים.

מפגש נוסף לקבוצת "עושות מנהיגות" של אפיק באקדמיה
"עושות מנהיגות" היא תכנית לפיתוח מנהיגות של חוקרות בכירות ובניית רשת מנהיגות מכלל האוניברסיטאות, והיא חלק ממגוון הפעילויות של אפיק באקדמיה. את התוכנית מובילה ד"ר סמדר פורת, פסיכולוגית ארגונית המתמחה בפיתוח מנהיגות של אינדיבידואלים, צוותים וקהילות.
המפגש האחרון, אותו אירחה פרופ' אורית טאובמן בן-ארי באוניברסיטת בר אילן, עסק בקבלת החלטות כפרקטיקה קריטית בתפקידי ניהול ומנהיגות. במפגש התארחה דבורה מרגוליס ראש מינהלת ור"ה אשר חלקה את תובנותיה לגבי תהליכי קבלת החלטות. בנוסף התארחו במפגש פרופ' גלית שוחט-אופיר, סגנית דיקן הפקולטה למדעי החיים בבר אילן ופרופ' אורלי אבני דיקנית הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן, ששיתפו בנקודת מבטן האישית והייחודית לגבי החלטות בתפקיד.

מעל 450 משתתפות ומשתתפים בוובינר "נשים בחזית המדע"
את הוובינר, שהתקיים לרגל היום הבינלאומי לנשים ולנערות במדע, ערכו אפיק באקדמיה, פורום היועצות להוגנות מגדרית באוניברסיטאות ופורום היועצות להוגנות מגדרית במכללות. ההרצאה המרכזית באירוע היתה של פרופ' רות הלפרין-קדרי, ראשת מרכז רקמן לקידום מעמד האישה, הפקולטה למשפטים, בר-אילן. בהמשך התקיימו הרצאות שסיפקו הצצה למחקריהן של חוקרות באקדמיה הישראלית.

יו"רית, מנכ"לית וחברת ועד מנהל חדשות לפורום אפיק
פרופסור דניאלה גולדפרב מונתה ליו"רית הוועד המנהל של אפיק באקדמיה והיא תחליף את פרופסור רחל ארהרד שמילאה את התפקיד מאז הקמת הפורום. כמו כן מצטרפת לוועד המנהל פרופסור מימי אייזנשטדט. בנוסף, גב' דליה מנדלמן מונתה למנכ"לית אפיק

15 משתתפות בסדנה ייעודית שקיים פורום אפיק
פורום אפיק באקדמיה יזם סדנה מיוחדת לחוקרות צעירות, על רקע התקופה המשברית הנוכחית של מלחמת "חרבות ברזל". בסדנה, "להיות חוקרת צעירה בתקופת המלחמה", שהתקיימה באוניברסיטת תל אביב, השתתפו 15 חוקרות צעירות מכל האוניברסיטאות.

אפיק קיים סדנה מיוחדת לחוקרות: "אמצע קריירה בזמן משבר"
אפיק באקדמיה יזם סדנה מיוחדת לחוקרות בתקופת אמצע הקריירה, על רקע התקופה המשברית הנוכחית, כשברקע מלחמת "חרבות ברזל". בסדנה המוצלחת, אותה הנחו פרופ' אורי אלון ממכון ויצמן למדע ופרופ' גליה מורן מאוניברסיטת בן גוריון בנגב, השתתפו 16 חוקרות מכל האוניברסיטאות.

אפיק באקדמיה גייס מימון נוסף למענק מיוחד ובכך סייע עד עתה ל-52 חוקרות
עם פרוץ המלחמה החליט אפיק באקדמיה להעניק מענק מיוחד לקידום המחקר שיסייע לחוקרות ב"רכישת זמן" (בייביסיטר). בשלב הראשוני הוענק המענק ל-31 חוקרות, בהמשך גייס אפיק מימון נוסף שאפשר הענקת המענק ל-21 חוקרות נוספות.

פרופ' בת שבע כרם הציגה את פעילות אפיק בדיון מיוחד על שוויון מגדרי באקדמיה ב- Institut Curie
פרופ' בת שבע כרם מהאוניברסיטה העברית, ממייסדות "אפיק באקדמיה" וחברת הוועד המנהל של הפורום, השתתפה בדיון מיוחד בנושא שוויון מגדרי באקדמיה שהתקיים ב-Institut Curie בפריז, בו הציגה את פעילות אפיק.
את האירוע אירחה פרופ' Genevive Almouzni מ- Institute Curie המשמשת כיו"ר הוועדה לקידום שוויון מגדרי ב-ERC שהציגה את פעילות הוועדה. עוד השתתפה בדיון Dorthe Nickel האמונה על קידום שוויון מגדרי ב- Institut Curie שהציגה את פעילות המכון בתחום זה.

חברות בפורום אפיק בקריאה: עצרו את הצעת החוק לביטול הרשות לקידום מעמד האישה
מעל 200 חוקרות באוניברסיטאות, חברות בפורום אפיק, חתמו על מכתב הקורא לעצור את הצעת החוק לביטול הרשות לקידום מעמד האישה. המכתב נשלח לחברות הכנסת מכל המפלגות, יו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט ח"כ רוטמן, שר המשפטים יריב לוין, חברי הוועדה לקידום מעמד האישה, נשיאי האוניברסיטאות והרקטורים.

מארחות את זוכות פרס ישראל
"אפיק באקדמיה" אירח את זוכות פרס ישראל לשנת תשפ"ג. פרופ' מיכל שוורץ ממכון ויצמן ופרופ' זמירה מברך מאוניברסיטת בר אילן התארחו באספה הכללית של "אפיק באקדמיה" שהתקיימה בסוף אפריל. במפגש דיברו פרופ' שוורץ ופרופ' מברך על המחקרים שלהן, על ההתמודדויות השונות במהלך הקריירה האקדמית שלהן ועוד.
האספה הכללית כללה גם דברי ברכה של יו"רית אפיק, פרופ' רחל ארהרד, שהציגה את פעילותו עד כה.

חוסן, אתגרים ותיאום ציפיות: אפיק קיים סדנה לחוקרות צעירות
סדנה לחוקרות צעירות של פורום אפיק התקיימה במהלך חודש יוני. את הסדנה הובילה ד"ר שושי חן, חברת סגל בכיר בפקולטה לניהול מאוניברסיטת תל אביב.
בסדנה, שארכה יומיים, דנו המשתתפות במגוון נושאים: מושג החוסן וכיצד מייצרים כזה, העומסים הנלווים לתפקיד, על תפיסת התפקיד, על האתגרים המגוונים, על תהליך של תיאום ציפיות נכון בכדי לשפר ביצועים, למנוע אכזבה או ירידת מוטיבציה ועוד.

אפיק השיק את פורום הדיקניות באוניברסיטאות
אפיק השיק את פורום הדיקניות באוניברסיטאות, במפגש שהתקיים באוניברסיטת תל אביב. המפגש החל בסבב היכרות והמשיך בהצגת הפעילות המגוונת של אפיק על ידי פרופ' דניאלה גולדפרב, ממייסדות אפיק וחברת הוועד המנהל בו. בהמשך נערך דיון על הייחוד של פורום הדיקניות והפוטנציאל להוות קבוצה בעלת כוח השפעה ברמות שונות. המפגש הסתיים בהרצאה של פרופ' רחל גלי צינמון, דיקנית הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב.

מעל 20 חוקרות במפגש הראשון של המחזור השני של " طريقُكِ الأكاديميّة דרכך האקדמית"
המפגש החל בדברי ברכה של פרופ' רחל ארהרד, יו"ר פורום אפיק. בהמשך הציגה ד"ר מהא כרכבי סבאח מאוניברסיטת בן גוריון, המנהלת את המחזור השני יחד עם ד"ר מעיין סלטון מהאוניברסיטה העברית, את מטרות התכנית. המפגש המשיך עם דיון בהנחיית סועאד דיאב, בו העמיקו המשתתפות את ההיכרות ביניהן, ודיברו על הציפיות מהתכנית, הקשיים שהן נתקלות בהם ועוד. המפגש הסתיים עם הרצאה של ד"ר מוזנא עוייד בשארה מבית הספר לחינוך באוניברסיטת תל-אביב, שהציגה את הסיפור האישי שלה.

פורום אפיק בדיון על מנהיגות והובלה באקדמיה
פרופ' דניאלה גולדפרב ממכון ויצמן וחברת הוועד המנהל של פורום אפיק, הציגה את פעילות הפורום בפאנל מיוחד שנערך באוניברסיטה הפתוחה בנושא: "נשים בראש: מנהיגות והובלה באקדמיה". עוד השתתפו בדיון פרופ' מימי איזנשטדט, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה; פרופ' מונא מארון, סגנית הנשיא ודיקנית למחקר ופיתוח, אוניברסיטת חיפה וזוכת תואר ד"ר לשם כבוד מטעם האוניברסיטה הפתוחה; פרופ' דינה בן יהודה, דיקנית הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית בירושלים, זוכת תואר ד"ר לשם כבוד מטעם האוניברסיטה הפתוחה ונתנאל (תני) כ"ץ, מנהל תוכנית מובילים באקדמיה. את הדיון הנחה פרופ' גיא מירון, המשנה לנשיאה, האוניברסיטה הפתוחה.

יו"ר אפיק השתתפה כדוברת מרכזית ביום עיון למניעת הטרדות מיניות של המל"ג
פרופ' רחל ארהרד, יו"ר אפיק, השתתפה כדוברת מרכזית ביום עיון למניעת הטרדות מיניות במוסדות להשכלה גבוהה של המל"ג. יום העיון נערך ב-30.5 במכון ון ליר בירושלים. את יום העיון פתחו פרופ' יוסי מקורי יו"ר ות"ת, ואיילת רזין בית-אור, מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה. עוד כלל יום העיון פאנל בנושא "מכל הזוויות: נקודות המבט השונות בנוגע להטרדה מינית באקדמיה", לאחריו התקיימו שולחנות עגולים - מעגלי שיח של נציבות מדברות, ויום העיון הסתיים בהרצאתה של ד"ר אילנה דיין בנושא "התקשורת, הטרדות מיניות ומה שביניהן".

עם טעם של עוד: סדנת התנעה של "עושות מנהיגות"
קבוצת "עושות מנ היגות" קיימה באחרונה סדנת התנעה. המפגש הפורה בו השתתפו חוקרות ממוסדות אקדמיים שונים התקיים בפורמט של ריטריט במלון בקיבוץ שפיים, בהובלת ד"ר סמדר פורת. "עושות מנהיגות" היא תכנית לפיתוח מנהיגות של חוקרות בכירות ובניית רשת מנהיגות מכלל האוניברסיטאות, והיא חלק ממגוון הפעילויות של פורום אפיק.

אפיק בכנס Graz
בסדרת דיונים בכנס Graz תחת הכותרת - The past, the present and the future of gender equality plans: ready for a system change – הוצגה פעילות אפיק על ידי פרופ' רחל ארהרד, יו"ר אפיק.

ד יון בנושא נשים באקדמיה בהשתתפות חוקרות מובילות
פאנל שכותרתו - נשים בראש: מנהיגות והובלה באקדמיה - יתקיים באוניברסיטה הפתוחה ב-22 במאי. בדיון ישתתפו פרופ' מימי איזנשטדט, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה; פרופ' דניאלה גולדפרב, ממכון ויצמן למדע וחברת הוועד המנהל של "אפיק באקדמיה"; פרופ' מונא מארון, סגנית הנשיא ודיקנית למחקר ופיתוח באוניברסיטת חיפה וזוכת תואר ד"ר לשם כבוד מטעם האוניברסיטה הפתוחה; פרופ' דינה בן יהודה, דיקנית הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית וזוכת תואר ד"ר לשם כבוד מטעם האוניברסיטה הפתוחה; ונתנאל (תני) כ"ץ, מנהל תוכנית מובילים באקדמיה. את הדיון ינחה פרופ' גיא מירון, המשנה לנשיאה באוניברסיטה הפתוחה

שמות את החוקרות על המפה
השתתפות מכובדת וערה נרשמה באירוע הוובינר "עושות עצמאות", שהוא פרי שיתוף פעולה בין פורום "אפיק באקדמיה", פורום יועצות הנשיא/ה להוגנות מגדרית במכללות, פורום יועצות הנשיא/ה להוגנות מגדרית באוניברסיטאות והמועצה לקידום נשים במדע ובטכנולוגיה במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה. האירוע נפתח בדבריה של יו"ר אפיק, פרופ' רחל ארהרד. נשיא המדינה, מר יצחק הרצוג, נשא דברי ברכה, ובהמשך נשאה דברים פרופ' בינה קליסקי, יו"ר האקדמיה הצעירה הישראלית. באירוע השתתפה כדוברת מרכזית פרופ' קרול גיליגן מאוניברסיטת ניו-יורק. לאחר תום הרצאתה התקיימו מושבי הרצאות של מבחר חוקרות באקדמיה הישראלית.

תכנית "עושות מנהיגות" יוצאת לדרך
תכנית "עושות מנהיגות" של אפיק יוצאת לדרך. "עושות מנהיגות" היא תכנית לפיתוח מנהיגות של חוקרות בכירות ובניית רשת מנהיגות מכלל האוניברסיטאות. התכנית צפויה להתקיים לאורך שנה שלמה ותכלול מספר מפגשים. המפגש הראשון שלה, במתכונת של סדנה בת יומיים, יתקיים ב-3-4 במאי במלון קיבוץ שפיים.

מפגש ראשון למחזור השני של " طريقُكِ الأكاديميّة דרכך האקדמית"
המפגש הראשון של המחזור השני של תכנית " طريقُكِ الأكاديميّة דרכך האקדמית" יתקיים ביום חמישי ה-4 במאי באוניברסיטת תל אביב. את המחזור השני של התכנית מובילות ד"ר מהא כרכבי סבאח מאוניברסיטת בן גוריון וד"ר מעיין סלטון מהאוניברסיטה העברית. תכנית " طريقُكِ الأكاديميّة דרכך האקדמית" הנה חלק מפעילות פורום חולמו"ת (חוקרות, לומדות ומשפיעות), והיא מיועדת לדוקטורנטיות מצטיינות מהחברה הערבית.

מארחות את יועצות הנשיא
כחלק מפעילות אפיק באקדמיה לרתימת כלל בעלי העניין לטובת העשייה המשותפת, קיים הפורום יום עיון בו השתתפו יועצות נשיאי האוניברסיטאות לקידום הוגנות מגדרית. יום העיון כלל הרצאות ושיח יועצות שהתייחס לאתגרים הייחודיים של כל מוסד ומוסד.

אפיק בכנס "אילנית"
מושב מיוחד בכינוס השנתי של "אילנית", בהנחייתה של פרופ' בת שבע כרם ממייסדות "אפיק באקדמיה" וחברת הוועד המנהל של הפורום, הציג את פעילותו הענפה, וזכה לנוכחות של למעלה מ-120 חוקרות

דיון מיוחד עם פרופ' ננסי הופקינס
עשרות חוקרות ודוקטורנטיות הגיעו לדיון מיוחד שנערך במכון ויצמן בנושא קידום נשים במדע בהשתתפות פרופ' ננסי הופקינס מ-MIT. בדיון נטלו חלק האסטרונאוטית ד"ר ג'סיקה מאיר, פרופ' יוסי ניר ממכון ויצמן, ופרופ' רחל ארהרד, יו"ר אפיק, שדיברה בדיון, בין השאר, על פעילותו של הפורום.

מפתחות ומקדמות חוקרות צעירות
חלק חשוב מפעילות אפיק באקדמיה הוא פיתוח וקידום דור ההמשך. במסגרת ז ו, קיימנו מספר סדנאות, הן השתפו עשרות חוקרות צעירות במדעי ה-STEM ובמדעי החברה והרוח

פורום חולמו"ת פותח שנה
מעל 50 נשות אקדמיה ממגוון דיסציפלינות ומכל השלבים בקריירה האקדמית התכנסו במכון ויצמן למפגש התנעה של פורום חולמו"ת (חוקרות-לומדות-ומשפיעות) לשנת 2023.
בקבוצה הייתה נציגות של חוקרות מכל האוניברסיטאות בארץ (בר אילן, בן-גוריון, העברית, ת"א, הפתוחה, חיפה, אריאל, רייכמן, מכון ויצמן והטכניון).
את המפגש פתחה פרופ' מיכל שרון ממכון ויצמן שסקרה את פעילות הפורום מעת הקמתו. אחריה הציגה פרופ' רחל ארהרד, יו"ר הוועד המנהל של אפיק - ארגון הפרופסוריות הבין-אוניברסיטאי - את חלקו של פורום חולמו"ת בתוך המסגרת של אפיק. פרופ' ארהרד בירכה את המצטרפות החדשות והציגה את החשיבות של הפעילות של פורום חולמו"ת עם דגש על ריענון השורות, הדחיפה המשותפת, וחילופי משמרות כדי לשמר את האנרגיה והעשייה.
